Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

Başarılar: Halk Oyunları, Tiyatro, Futbol, Futsal, Atletizm, Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma, Ezan Okuma, Arapça Şiir dalarında il ve bölge birinciliklerimiz mevcuttur. Halk Oyunları dalında Türkiye birinciliklerimiz vardır.

Saatler: Başlama: 08.10- Bitiş: 15.00
Isınma: Merkezi doğalgaz sistemi
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Okul Futbol, Voleybol, Basketbol, Futsal takımları çoğunlukla il ve bölge dereceleri yapmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://fatihaihl.meb.k12.tr

Adres - SELAHATTİN EYYUBİ MAH. TURGUT ÖZAL BUL. FATIH ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 8A BAĞLAR / DİYARBAKIR

Yerleşim Yeri - KOŞUYOLU PARKI CİVARI BAĞLAR

Ulaşım Şehir İçi Toplu Taşıma

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 0 km (Merkezde)